BLOG - Jouw weddingbudget

KIES JULLIE TOTALE BUDGET

Bekijk eerst hoeveel jullie in totaal willen spenderen. Zit samen met beide ouders om te luisteren hoeveel zij willen bijleggen. Probeer een exact budget te weten te komen. Sommige ouders willen graag bijleggen voor een bepaald item, zoals de jurk of de catering.


MAAK EEN LIJST MET JULLIE PRIORITEITEN

Je vindt op veel websites een algemene budgetlijst. Deze zijn een goede basis, toch verschilt die bij elk bruidspaar. Bekijk samen aan welke dingen jullie het meest belang aan hechten én bekijk ook de dingen die jullieminder belangrijk vinden. Je wilt bijvoorbeeld een koninklijke jurk en eigenlijk hoef je helemaal geen over the top bloemdecoraties. Of je wilt juist een feest vol bloemen en hoef je helemaal geen exclusief vervoer. Bekijk deze dingen meer in detail om een persoonlijk budgetplan op te stellen.


HOE EN WAAR KAN IK BESPAREN?

Bezoek beurzen en schrijf je in voor nieuwsbrieven. Via deze weg krijg je alle aanbiedingen van deze trouwleveranciers. De dag die je kiest om te trouwen kan ook invloed hebben. Zo zijn bepaalde dingen goedkoper tijdens de week en in het laagseizoen.  Misschien had je het niet verwacht; een weddingplanner helpt je te besparen. Natuurlijk betaal je een weddingplanner, maar zij kunnen bij heel wat leveranciers korting krijgen waardoor je vaak uiteindelijk goedkoper bent dan dat je de volledige prijs bij iedereen betaalt.Hoeveel kost dat nu allemaal en waar kunnen we besparen ..


WIJ GEVEN ENKELE TIPS VOOR JOUW WEDDINGBUDGET


Een budget opstellen voor jullie belangrijke dag is een moeilijke én belangrijke stap. Een goed budgetplan zorgt dat je het financiële plaatje goed kunt volgen zodat je achteraf niet voor verrassing komt te staan.

WEET OOK WAAROP ABSOLUUT NIET TE BESPAREN

Een goede fotograaf is een van de belangrijkste schakels van jullie perfecte, grote dag.  Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je de helft van je budget aan een fotograaf hoeft te geven. Kijk hier eerst naar zijn stijl en zijn kwaliteit. En dan pas naar de prijs. Na verloop van tijd worden jullie foto's belangrijke herinneringen. Natuurlijk zal jullie gekozen fotograaf ook pakketten hebben waar je verschillende dingen aan een voordeltarief zal krijgen. Vraag er zeker naar.


Als je budget een uitgebreide catering niet toelaat, bespaar dan toch niet op de hoeveelheid eten. Bespreek dit zeker met de cateraar. Je zult zien dat er veel manieren zijn om toch een rijke maaltijd te geven voor minder geld.


ZORG VOOR EEN RESERVEPOTJE

Een reservebudget zorgt dat je achteraf niet ( te veel ) boven jullie budget uitkomt. Een reservebudget van 5 - 10 % is zeker aan te raden.