BLOG - zorgeloze planning

De planning van jullie huwelijk hoort een leuke, ontspannen bezigheid te zijn onder jullie beide.


Wij geven 6 tips om zorgeloos jullie huwelijk te plannen

1. Plan je planning. De planning van jullie huwelijk hoeft echt geen tweede job te worden.  Zorg dat jullie samen enkele uren per week iplpannen om leveranciers te zoeken en afspraken te maken. Zo zijn jullie beide op de hoogte van de vooruitgang en is de kans dat je verveeld geraakt tijdens de planning veel kleiner.


2. Schaf jezelf een volledige checklist aan. Op het internet zijn er talloze te vinden. Deze zijn echter vaak onvolledig of gebasseerd op andere gewoontes en culturen. Een leuk én volledig alternatief is een weddingplannersboek uit de betere boekenzaak.


3. Roep de hulp in van je bruidsmeisjes. Deze titel verdien je natuurlijk niet zomaar. Ze moeten er effectief wat voor doen. Je kan hun hulp al inschakelen vanaf de planning. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een leuke foodtruck, of de bloemen bestellen bij de bloemist.


4. Boek en bestel tijdig de dingen die veel tijd in beslag nemen. We denken dan bijvoorbeeld aan de bruidsjurk. De wachttijd kan snel oplopen tot 6 maand. Wees er dus snel bij! Hebben jullie een leuke locatie gezien? Check dan meteen of jullie huwelijkdataum nog vrij is. Populaire feestlocaties kunnen al tot 2 jaar op voorhand volboekt zijn.


5. Wees lief voor elkaar. Het is ten slotte het feest dat jullie liefde voor elkaar bezegeld. Een frustratie is snel uitgewerkt op de persoon die het dichtst bij jou staat. En dat is, zeker in deze planning, voornamelijk je partner. Neem regelmatig een pauze uit de dagelijkse routine en doe iets leuk met jullie twee.


6. Blijkt het al snel dat je niet genoeg tijd hebt of er toch te veel stress bij komt kijken? Contacteer dan zeker een weddingplanner. Het zou jammer zijn mocht jullie grote dag niet perfect gepland zijn. En zo kan je toch zorgeloos genieten van een leuke planning en ben je zeker dat er aan alles gedacht wordt.Extra tip. Geniet van elk moment! Het is zo voorbij.