BLOG - DJ vinden

Dé DJ vinden die perfect past bij jullie huwelijk.

Een niet zo altijd even gemakkelijke mijlpaal binnen jullie planning. Nochtans ... ' A great party starts with a great DJ ' Dat is de slogan die we meteen lezen als we de website van Dj Rien bezoeken. Leuk! Maar hoe kies je nu een geschikte dj? Wij vragen het hem zelf!


Hoe vinden we nu de juiste DJ voor ons huwelijk?

Rien - ' Het klinkt misschien cliché, maar zoals dat gaat bij alle andere huwelijksleveranciers moet er een 'klik' zijn. Het is belangrijk je goed te voelen bij elke keuze die je maakt. Het gaat tenslotte om de misschien wel belangrijkste dag ik je leven.


Een mogelijke 'fout' die wel elke professional te horen krijgt bij de beslissing van het bruidspaar als het om een dj gaat is dat men gekozen heeft voor een 'bevriende dj'. Het kan een heel goede of een heel misrekende keuze zijn. Natuurlijk speelt de 'gunfactor' of het 'vriendenprijsje' hier zeker een grote rol. Wat belangrijker is is om naar de expertise en vakkennis te kijken van de persoon in kwestie. Te vaak wordt een leverancier uitgekozen omdat 'hij/zij de goedkoopste is'.  Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat de duurste dj, persé de beste dj zal zijn. Maar je voelt én hoort toch echt wel een verschil tussen een uitgave van € 300,00 en een uitgave van € 800,00.


Vraag ook eens naar het materiaal van de dj. Wat heeft hij zelf ter beschikking en wat dien je eventueel nog bij te huren bij een externe firma? Als een DJ al het materiaal zelf heeft en het is in zijn prijs inbegrepen kan je heel wat besparen. Er zijn natuurlijk altijd extra's die je kan bijhuren. Denk maar aan uplighters om een extra sfeer te creëren, een rookmachine voor tijdens de openingsdans, extra belichting, ...


Een uitgebreide muziekbibliotheek is een must voor elke professionele dj, én hij moet up to date zijn. Idealiter heeft de dj zijn tijdloze klassiekers mee én hedendaagse hits en al wat er tussen zit natuurlijk. Mijn muziekbibliotheek bijvoorbeeld is onbeperkt. Omdat ik met iTunes draai kan ik ter plaatse muziek downloaden. Ideaal dus voor speciale aanvragen!


Maak niet je keuze aan de hand van informatie op een website, een telefoongesprek of een prijslijst. Neem tijd om af te spreken en te evalueren. Het dansfeest heeft uiteindelijk een gemiddelde duur van 7 uur dus het is belangrijk de regisseur van deze uren eerst gezien en gehoord te hebben voor je er mee op de dansvloer stapt.


Eventueel kan je ook vragen om een eerdere opname te beluisteren.

Een goede DJ zal je dit met plezier aanbieden! '


Met dank aan Rien van DJ Rien